Следвайте Гласове в .Започващото в петък посещение на германския канцлер Олаф

...
Следвайте Гласове в .Започващото в петък посещение на германския канцлер Олаф
Коментари Харесай

Предстоящото посещение на Шолц в Китай породи напрежение в Германия

Следвайте " Гласове " в.
Започващото в петък посещаване на немския канцлер Олаф Шолц в Китай разкри опасения измежду сътрудниците от ръководещата в Берлин трипартийна коалиция и представителите на немската индустрия, съобщи ДПА. Съюзът на немската промишленост (БДИ) прикани Шолц да понижи едностранната взаимозависимост от Китай, най-големия търговски сътрудник на Германия, а финансовият министър Кристиан Линднер от демократичната Свободна демократическа партия, един от по-малките съдружни сътрудници на Шолц в ръководството, разгласи законодателни ограничения за ограничение на китайското въздействие.

Пекин се стреми да " основава взаимозависимост и да упражнява въздействие ", сподели Линднер в изявление за изданията от медийната група " Функе ". Той имаше съответно поради противоречивото решение, което Шолц поддържа, да бъде разрешено на китайската компания за морски транспорти " КОСКО " да придобие дял в терминал за корабни контейнери в Хамбург.
То бе взето след компромис в кабинета по-рано през седмицата бъдещото присъединяване на китайския колос да бъде понижено на по-малко от 25 % от в началото плануваните 35 на 100.
Омид Нурипур, ръководителят на Зелените, които са другият съдружен сътрудник на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на Шолц дефинира съществуващото законодателство за отбрана на сериозната инфраструктура като " цялостно с празноти ".

Това би трябвало да се промени в незабавен порядък, сподели той за неделното издание на вестник " Франкфуртер алгемайне ". " Нужни са по-бързи дейности по този въпрос. "
Китай би трябвало да бъде държан настрани от стопански браншове, значими за сигурността на Германия и Европа, съобщи през днешния ден, единствено дни преди визитата, съпредседателят на партията на Шолц ГСДП Ларс Клингбайл.
" Китай не трябва да бъде допускан там, където залогът е сигурността и суверенитетът на нашия континент ", сподели Клингбайл на конференцията на младежката организация на социалдемократите в западния град Оберхаузен. " Китай няма работа в Европа, що се отнася до цифровата сфера, сериозната инфраструктура, що се отнася до изкуствения разсъдък, данните и квантовите компютри. "
ГСДП би трябвало да заеме и ясна позиция по отношение на нарушаванията на правата на индивида в Китай, сподели Клингбайл. " Китай се промени. Ситуацията с човешките права очевидно още веднъж се утежни. Социалдемократите не могат да мълчат за това ", съобщи той.
Председателят на БДИ Зигфрид Русвурм сподели, че Германия е подвластна от Китай в областта на минералните запаси, и означи, че с изключение на от петрол и природен газ тя не поддържа стратегически ресурси от останалите основни първични материали.
Германската промишлено-търговска камара (ДИХК) прикани за равнопоставеност в търговията сред двете страни и уточни, че китайската администрация основава спънки. " Все по-големият протекционизъм от страна на Китай е проблем от позиция на немския бизнес ", сподели изпълнителният шеф на ДИХК Мартин Ванслебен.
Посещението на Шолц в Китай ще бъде двудневно от 3 - 4 ноември и ще бъде първото му като канцлер.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР